top of page

 

Formål: Det primære formål var at evaluere om patienter, der gennemførte mindst 75 % af et rygestopprogram havde en højere rygestoprate efter 6 måneder end de patienter, der gennemførte mindre end 75 % af programmet. Det sekundære formål var at evaluere, om der er et mere passende gennemførselsniveau end 75 %.

 

Metode: Studiet inkluderede alle patienter (17.439), som deltog i det nationale guldstandardprogram mod rygning i Danmark med planlagt opfølgning efter seks måneder. Patienterne blev tilfældigt opdelt i to grupper (datasæt) for at undersøge og revalidere formålene på to separate grupper af rygere. Der blev foretaget sensitivitetsanalyser, for de patienter der ikke responderede.

 

Resultater: Patienter, der gennemførte mindst 75 % af sessionerne havde højere rygestoprate sammenlignet med patienter, der gennemførte mindre end 75 %. Dog havde patienter, der gennemførte hele programmet højere rygestoprater end dem, der kun gennemførte 75 %. Sensitivitetsanalyserne viste, at baselinekarakteristika lignede hinanden for patienter med manglende opfølgning og patienter med tilgængelig opfølgning.

 

Konklusion: Et gennemførselsniveau på 75 % af guldstandardprogrammet har vist sig effektivt, men et gennemførselsniveau på 100 % giver en endnu højere rygestoprate.

Læs den originale artikel 


 

Læs et længere dansk resumé

Læs et kort abstract

Gennemførelsens betydning for rygestopraten

 

Forfattere: N Ghith, AB Ammari, M Rasmussen, A Frølich, K Cooper, H Tønnesen

Tidsskrift: Clinical Health Promotion 2012 · 2(3) · 111-119

Original titel: Impact of compliance on quit rates in a smoking cessation intervention: population study in Denmark

bottom of page